Osnovna škola Ravno i PO Ivanica posjetili znamenitosti Grada Trebinja

16.12.2021.
Osnovna škola Ravno i PO Ivanica posjetili znamenitosti Grada Trebinja

U sklopu projekta koji se provodi na području Grada Trebinja (nositelj projekta) i Općine Ravno (partner), Osnovna škola Ravno i PO Ivanica posjetili su znamenitosti Grada Trebinja. Uzvratni posjet je počeo obilaskom Muzeja Hercegovine gdje nas je lijepo ugostio i na zanimljiv način prezentirao muzejske postavke pedagog Simo Radić. Učenici i nastavnici OŠ Ravno mu se ovom prigodom posebno zahvaljuju, jer držati punu pažnju svih nazočnih preko sat vremena nije nimalo lako.

Kroz ovaj zajednički projekt, osim međusobnog druženja, učenici su upoznali najznačajnije povijesne, kulturne, prirodne i vjerske znamenitosti te bogate turističke sadržaje koji čine neraskidivu vezu između ova dva mjesta. Biciklistička Ćirina pruga koja prolazi trasom nekadašnje uskotračne željeznice, nekada je omogućavala bolji život, povezivala narode i kulture, danas je povijesna znamenitost i trajna poveznica Trebinja i Ravnog.

Druženje je završilo u kompleksu Grada Sunca. Igraonica, Dino park, Etno selo, domaće životinje su nezaobilazna turistička atrakcija namijenjena svim uzrastima. Zahvaljujemo se agenciji  Lux Travel i ljubaznom vozaču na udobnoj i sigurnoj vožnji.

Radujemo se svim budućim aktivnostima koje smo spremni zajednički realizirati na zadovoljstvo svih uključenih u ovaj hvale vrijedan projekt

Mistični svijet dostupan svima

Špiljski bonton

  1. Nosite duge hlače i planinarske cipele. Nikako sandale ni cipele koje se kližu.
  2. Uvijek budite uz vodiča, ne udaljavajte se od grupe.
  3. Ako se osjećate umorno, obavijestite vodiča.
  4. Ne ostavljajte smeće, ne zaboravite da je zaštićeni ekosustav visoke vrijednosti.
  5. Nije dopušteno uvesti ljubimce.
  6. Ne uzimajte rekvizite iz špilje!
  7. Ne preporučuje se posjet djece mlađe od 4 godine, osoba s klaustrofobijom i onih s poteškoćama u kretanju.
  8. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Špilja Vjetrenica Info

#1 u svijetu
po bioraznolikosti
7.014m
ukupna duljina kanala
600m
uređenih staza
11,6°C
prosječna godišnja temperatura

Što kažu naši posjetitelji

  • Duje, Split

    Nevjerojatna špilja! Kad uđeš, imaš osjećaj kao da si na nekom drugom planetu. Prvih pedesetak metara je malo nizak strop ali kad to prođeš, ušao si u svijet iz bajke. Na prvi pogled sve miruje a onda čuješ kap po kap vode koja gradi ove čudesne stalaktite i stalagnite! Obavezno posjetiti!!

Enjoy the best things to see in Zavala with a plan including Vjetrenica

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom pregledavanja stranice slažete se sa korištenjem kolačića.