Ravanjski ljetni dani kulture 2018

12.06.2018.

Udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Stijena“ Ravno organizira kulturnu manifestaciju „Ravanjski ljetni dani kulture 2018.“ tijekom koje će se održati niz zanimljivih događanja i radionica, u razdoblju od 15. do 17. lipnja 2018. godine.

Tijekom trodnevne manifestacije održati će se niz kulturnih događaja uključujući predstavu, likovnu izložbu te glazbene i scenske nastupe. Svečano otvaranje manifestacije održati će se u petak, 15.lipnja uz nastup KUD SKLAD Đakovo koje će od 20:30 Ravnjane i goste uveseljavati tradicionalnim plesovima i običajima.

Drugi dan, u subotu, održati će se likovna kolonija s temom Ravno i seoski običaji, klesarska radionica sa temom Spomenik instalacije ravanjskim zidarima i klesarima, a u idiličnom ambijentu tzv- Gišinog guvna, gđa. Vesna Slobođan će pričati priče o vilama za djecu.

U Lovačkom domu Ravno uprizoriti će se predstava „Rodijaci“ legendarnog Petra Miloša, a dogovoreno je i zajedničko druženje uz utakmicu Hrvatska-Nigerija. U večernjim satima „Slavonski tamburaši“ prirediti će feštu na Trgu željezničke stanice u Ravnom (Hotel Stanica) gdje će osobit naglasak biti stavljen na domaću gastronomiju.

Tijekom subote također su organizirani Dani otvorenih vrata te je moguće u slobodno vrijeme posjetiti ravanjske muzeje i špilju Vjetrenicu.

Za nedjelju je predviđeno postavljanje instalacije spomenika u kamenu posvećenog ravanjskim zidarima te izložba slika likovnjaka s motivima sela i seoskih običaja koja će po završetku manifestacije kao trajni spomen krasiti zidove zgrade ravanjske Općine.

Kao blagoslov sudionicima i posjetiteljima, trodnevna kulturno-zabavna manifestacija završiti će Sv.Misom na Trebinji sa početkom u 10:00 h, nakon čega će gosti iz Slavonije sve nazočne još jednom počastiti svojom tradicijom, ovoga puta bećarcima i šokačkim kolom.

Općina Ravno i udruga Stijena pozivaju sve zainteresirane da provedu vikend ili bar jedan dan u Ravnom kako bi osjetili duh bogate prirodne i kulturne baštine ovog kraja.

Dobro nam došli!

Ravanjski ljetni dani kulture

Mistični svijet dostupan svima

Špiljski bonton

  1. Nosite duge hlače i planinarske cipele. Nikako sandale ni cipele koje se kližu.
  2. Uvijek budite uz vodiča, ne udaljavajte se od grupe.
  3. Ako se osjećate umorno, obavijestite vodiča.
  4. Ne ostavljajte smeće, ne zaboravite da je zaštićeni ekosustav visoke vrijednosti.
  5. Nije dopušteno uvesti ljubimce.
  6. Ne uzimajte rekvizite iz špilje!
  7. Ne preporučuje se posjet djece mlađe od 4 godine, osoba s klaustrofobijom i onih s poteškoćama u kretanju.
  8. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Špilja Vjetrenica Info

#1 u svijetu
po bioraznolikosti
7.014m
ukupna duljina kanala
600m
uređenih staza
11,6°C
prosječna godišnja temperatura

Što kažu naši posjetitelji

  • Duje, Split

    Nevjerojatna špilja! Kad uđeš, imaš osjećaj kao da si na nekom drugom planetu. Prvih pedesetak metara je malo nizak strop ali kad to prođeš, ušao si u svijet iz bajke. Na prvi pogled sve miruje a onda čuješ kap po kap vode koja gradi ove čudesne stalaktite i stalagnite! Obavezno posjetiti!!

Enjoy the best things to see in Zavala with a plan including Vjetrenica

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Nastavkom pregledavanja stranice slažete se sa korištenjem kolačića.